Order Management Systeem

Inloggen POMS

Berkman Forwarding B.V. biedt naast een standaard Track & Trace omgeving waarbinnen zendingen gevolgd kunnen worden ook een uitgebreid “Order Management System”  (OMS) aan.

OMS is een online omgeving waarbinnen de volledige orderstroom met bijbehorende statussen 24/7 inzichtelijk is.

Vanaf het moment dat een order bij een leverancier is geplaatst tot en met het moment dat deze bij de importeur is geleverd, geven de diverse status updates een actueel inzicht omtrent het verloop van de betreffende order.

Naast het online volgen van de order heeft OMS ook de mogelijkheid tot het inzien van de bijbehorende documentatie en kunnen order gerelateerde documenten (factuur, paklijst, certificaten etc.) aan de zending worden toegevoegd middels een eenvoudige upload functie. Dit bevordert de snelheid van het operationele proces en voorkomt onnodig mailen en bellen.

Door middel van een tracking plan met diverse milestones, welke in overleg kan worden samengesteld en opgebouwd, biedt OMS eveneens de mogelijkheid om proactief informatie te verstrekken middels (mail) notificaties. Dit maakt dat een  eventuele vertraging of aanpassing van de order in vroegtijdig stadium opgemerkt wordt en hier gepaste actie op genomen kan worden. Ook zijn er updates en meldingen aangaande vertrek in de laadhaven, aankomst in de loshaven, vrijgave douane, levering van de order op plaats van bestemming etc.

OMS is ingericht om de importeur zo veel mogelijk werkzaamheden uit handen te nemen waar het gaat om het up-to-date houden van de orderstroom. Een eventuele systeemkoppeling behoort hierbij tot de mogelijkheden. Hierdoor neemt OMS vanaf het plaatsen tot en met het aangeleverd krijgen van een order de taken over van de importeur en dient slechts actie te worden ondernomen indien een termijn dreigt te worden overschreden.

Neem contact met ons op voor een demo.