Berkman Forwarding is verhuisd!

Op 1 november hebben we afscheid genomen van ons oude kantoor aan de Tuindersweg in Barendrecht.

We zitten nu bijna twee weken in ons nieuwe kantoor en tot nu toe bevalt ons dat uitstekend!
Benieuwd naar ons nieuwe kantoor? En wilt u een kijkje komen nemen? Laat ons dat even weten en we leiden u graag rond.

Niet in de gelegenheid? Bekijk dan onze 360 graden tour, hiermee kunt u zelf een kijkje nemen in ons nieuwe kantoor.

Incoterms® 2020

Per 1 januari 2019 vind er een aantal wijzigingen plaats aan de incoterms®.
We hebben de belangrijkste voor je op een rij gezet.

DAT wordt DPU
DAT (Delivered at Terminal) vervalt en DPU (Delivered at Place Unloaded) komt voor DAT in de plaats.

Wat houdt dit in?
Het is vooral een naamswijziging. Bij ‘Delivered At Terminal’ (DAT) werd de suggestie gewekt dat de levering OP een terminal plaats moest vinden. Echter dit kon ook op een willekeurige andere plaats zijn, vandaar de naamswijziging naar DPU om verwarring te voorkomen aangaande de aanleverplaats.
Verder blijft de Incoterm inhoudelijk nagenoeg hetzelfde, het risico en kosten gaan nu over op de afgesproken plaats. Bij DAT werd (ten onrechte) gesuggereerd dat dit op een terminal was.

Andere wijzigingen
Verder zijn er (kleine) inhoudelijke wijzigingen.

  • Bij de huidige Incoterms® wordt er van uitgegaan dat het vervoer bijna altijd door een externe vervoerder wordt gedaan. In de praktijk gebeurt dit echter vaak met eigen vervoer. In de Incoterms® 2020 wordt hier nu rekening mee gehouden bij met name FCA, DAP, DPU en DDP.
  • Voor de verkoop onder CIP dient de verkoper een verzekering met hogere dekkingsgraad (Institute Cargo Clauses A) overeen te komen. (Partijen kunnen wel apart overeenkomen een beperktere dekking te hanteren)
  • In de Incoterms® 2020 zijn aan veiligheid gerelateerde vereisten opgenomen bij de verplichtingen omtrent vervoer en de kosten.

Weten hoe het nu precies zit?
Bekijk onze infographic

Onze infographic ontvangen voor aan de muur bij jou op kantoor? Dat kan, klik hier om te downloaden.

IMO 2020

Naast de nieuwe Incoterms, treedt per 1 januari 2020 ook nieuwe milieuregelgeving in werking, namelijk de IMO 2020. Met deze nieuwe internationale regelgeving probeert de International Maritime Organization (IMO) de zwaveldioxide uitstoot van zeeschepen terug te brengen.

Zwaveldioxide is een gas dat o.a. vrijkomt bij de verbranding van fossiele brandstoffen zoals aardolie. Aangenomen wordt dat zwaveldioxide zorgt voor klachten zoals astma, hart- en vaatziekten, (long)kanker en longziekten. De IMO stelt dat deze ziektes kunnen worden teruggedrongen en er 570.000 sterfgevallen kunnen worden voorkomen met deze nieuwe regelgeving.

Wist u dat: de 15 grootste schepen in de wereld meer zwaveldioxide produceren dan alle auto’s in de wereld tezamen?
bron: the Guardian

Berkman Forwarding zet zich, waar mogelijk, in voor een duurzamere en schonere wereld. Bij Berkman Forwarding zijn wij daarom ook van mening dat, als hiermee direct en indirect levens en het milieu gespaard kunnen worden, deze regelgeving meer dan nodig is.

Meer weten?
We hebben een korte infographic voor u gemaakt waar we de IMO 2020 uitleggen en wat deze regelgeving betekent voor uw bedrijf.
Infographic downloaden? Klik hier.

Lees meer op de website van de International Maritime Organization.

 

Chinees Nieuwjaar

Lokale transporteurs in China zijn vaak in de week voor Chinees Nieuwjaar al niet meer te boeken in verband met afwezigheid chauffeurs (zij gaan een week voor Chinees Nieuwjaar vaak al naar hun familie in de binnenlanden).

Daarnaast zal, door de grote hoeveelheid lading welke voor Chinees Nieuwjaar geboekt gaat worden, de druk op ruimte aan boord van de schepen enorm toenemen. Hierdoor zal er krapte ontstaan op de markt met betrekking tot beschikbare ruimte.

Het is dus van groot belang hier bij de afroep van uw order rekening mee te houden. Wees er dus op tijd bij en boek nu uw zending / order!

Chinees Nieuwjaar valt dit jaar op 25 januari.

Vraag een offerte op

Openingstijden Feestdagen

Berkman Forwarding hanteert gewijzigde openingstijden rond de feestdagen.

Wij hanteren op de volgende dagen gewijzigde openingstijden:
5 december: 08:30 – 15:00 uur
24 december: 08:30 – 15:00 uur
25 december: gesloten
26 december: gesloten
31 december: 08:30 – 15:00 uur
1 januari: gesloten